Bra att veta

Parkering

I Kristinestad är det gratis att parkera. Inne i centrum kan du lämna bilen på de flesta ställen där trafikmärken anger att det är tillåtet att parkera. På en del ställen, t.ex. på torget, kan du dock behöva en parkeringsbricka (finns att köpas på t.ex. servicestationer).

Parkering för rörelsehindrade finns bl.a. utanför apoteket, i hörnet vid Salutorget och Strandgatan samt vid handelshuset Corners bakgård.

Matbutiker

Matbutikerna i centrum har öppet 7–21 på vardagar och lördagar. K-Supermarket Selleri har öppet på söndagar kl. 10–21. S-Market har öppet på söndagar kl. 9–21.

Lokaltrafik

Eftersom Kristinestad är en liten ort är lokaltrafiken ganska småskalig, speciellt på sommaren. Du kan med hjälp av buss ta dig runt på orten, men vi rekommenderar bil eller cykel, eller varför inte båt?

Resa till Kristinestad

Lättast tar du dig till Kristinestad med buss eller bil. De närmaste flygfälten och tågstationerna finns på ca 100 kilometers avstånd i Vasa, Seinäjoki eller Björneborg. Därifrån kan du sedan enkelt kan ta bussen ända fram, eller hyra en bil.

Busstidtabeller hittar du hos Matkahuolto (resetjänst), tågtidtabeller hos VR, och flygturer hos Finavia.

Toaletter

Toaletter finns tillgängliga för allmänheten vid vänstra gaveln av Restaurang Jungman på nedre torget, Sjögatan 8. Dessutom erbjuder caféer och restauranger toaletter åt sina gäster.

Bankomater

Inne i Kristinestads centrum finns en gul Otto-bankomat vid kanten av torget, i korsningen till Strandgatan, vid Lokalförsäkringshuset och på K-Supermarket Selleri. Även på servicestationen ABC som ligger invid riksväg 8 i Lappfjärd/Lålby finns det en bankomat.

Tips! Vid marknadsbesök lönar det sig att lyfta kontanter i förväg, eftersom köerna kan vara väldigt långa och pengarna ibland tar slut i automaten. Man kan även lyfta kontanter med bankkort när man handlar på K-Supermarket Selleri, R-kiosken, och med S-kortet på S-market.

Taxi

Taxistationen finns i korsningen Sjögatan/Skolgatan, adressen är Sjögatan 4. Lättast får du tag på en taxi via telefon, numret är 06 221 1444. Du kan också ringa direkt till någon av taxibilarna.

Apotek

Kristinestads apotek ligger invid salutorget.

Lappfjärds apotek ligger alldeles i Lappfjärd centrum, i samma hus som sparbanken.

Hälsovård

Vänligen kontrollera vård- och omsorgscentralens webbsidor för ytterligare information.