Hyvä tietää

Pysäköinti

Kristiinan­kaupungissa pysäköinti on ilmaista. Keskustassa sinun tarvitsee useimmissa paikoissa vain pysäköidä autosi, kunhan liikenne­merkit osoittavat pysäköinnin olevan sallittua. Joissakin paikoissa, kuten torilla, saatat kuitenkin tarvita pysäköinti­kiekkoa (saatavissa esim. huolto­asemilta).

Pysäköinti liikunta­esteisille löytyy mm. apteekin vierestä, Kauppa­torin ja Ranta­kadun kulmauksesta sekä kauppa­huone Cornerin taka­pihalta.

Ruokakaupat

S-Market on auki arkipäivisin klo 7-22 ja sunnuntaisin klo 9-22. K-Supermarket Selleri on auki arkipäivisin klo 7-21 ja sunnuntaisin klo 10-21.

Joukkoliikenne

Koska Kristiinan­kaupunki on pieni kaupunki, on julkinen liikenne melko vähäistä – varsinkin kesällä. Voit kiertää kaupunkia linja-autolla, mutta suosittelemme käyttämään autoa, polku­pyörää tai jopa venettä!

Matkustaminen Kristiinankaupunkiin

Helpoimmin Kristiinan­kaupunkiin pääsee bussilla tai autolla. Lähimmät lento­kentät ja rautatie­asemat sijaitsevat noin 100 kilometrin päässä Vaasassa, Porissa sekä Seinäjoella. Kyseisiltä paikka­kunnilta voit helposti matkustaa bussilla perille Kristiinan­kaupunkiin tai vuokrata auton.

Aika­taulut löytyvät Matka­huollon, VR:n ja Finavian sivuilta.

Julkiset WC:t

Yleisölle tarkoitetut WC:t löytyvät Restaurant Jungman -rakennuksen pohjois­osasta, alatorilta Merikatu 8:sta. Lisäksi vessoja löytyy kaikista kahviloista ja ravintoloista.

Pankkiautomaatit

Kristiinan­kaupungin keskustasta löytyy Otto-automaatti sekä torin laidalta Lähi-Tapiolan talon seinältä että K-Supermarket Sellerin sisä­tiloista. Myös huolto­asema ABC:llä on pankki­automaatti. Asema sijaitsee valtatie 8:n varrella Lapväärtissä/Lålbyssä.

Vihje! Markkina­vierailuun kannattaa nostaa käteistä jo etukäteen, sillä jonot voivat olla pitkiä ja toisinaan rahat loppuvat automaatista.

Taksipalvelut

Taksi­asema löytyy Meri­kadun ja Koulu­kadun kulmasta, Meri­katu 4:stä. Helpoimmin taksin tilaa soittamalla numeroon 06 221 1444. Voit myös soittaa suoraan kuljettajille.

Apteekit

Kristiinan­kaupungin apteekki sijaitsee Kauppa­torin laidalla.

Lapväärtin apteekki sijaitsee aivan Lapväärtin keskustassa, samassa rakennuksessa kuin Säästö­pankki.

Terveydenhuolto

Tietoa terveyden­huollosta Kristiinan­kaupungissa löytyy terveyskeskuksen verkkosivuilta.