Hyvä tietää

Pysäköinti

Kristiinankaupungissa pysäköinti on ilmaista. Keskustassa voit todella helposti pysäköidä autosi useimmissa paikoissa, missä liikennemerkit osoittavat että pysäköinti on sallittua. Joissakin paikoissa, kuten torilla, saatat tarvita pysäköintikiekkoa (saatavana esim. huoltoasemilta).

Pysäköinti liikuntaesteisille löytyy mm. apteekin vierestä, kauppatorin/rantakadun kulmauksessa sekä kauppahuone Cornerin takapihalla.

 

Ruokakaupat

Keskustan ruokakaupat ovat auki arkisin 7–21, lauantaisin 7–21 ja sunnuntaisin 11–18.

 

Joukkoliikenne

Koska Kristiinankaupunki on pieni kaupunki, on julkinen liikenne melko vähäistä, varsinkin kesällä. Voit kiertää kaupunkia linja-autolla, mutta suosittelemme auton tai polkupyörän käyttöä ja miksei vaikkapa venettä!

 

Matkustaminen Kristiinankaupunkiin

Helpoin tapa päästä Kristiinankaupunkiin on bussilla tai autolla. Lähimmät lentokentät ja rautatieasemat sijaitsevat noin 100 kilometrin päässä Vaasassa, Porissa sekä Seinäjoella. Em. paikkakunnilta voit helposti matkustaa bussilla perille Kristiinankaupunkiin tai vuokrata auton.

Aikataulut löytyvät Matkahuollon sivuilta, VR:n sivuilta ja Finavian sivuilta.

 

Julkiset WC:t

Yleisölle tarkoitetut WC:t löytyvät Restaurant Jungman-rakennuksen pohjoisosasta, alatorilta, Merikatu 8. Lisäksi löytyy WC:t kaikista kahviloista ja ravintoloista.

 

Pankkiautomaatit

Kristiinankaupungin keskustasta löytyy Otto-automaatti torin laidalla, Lähi-Tapiolan talon seinällä ja K-Supermarket Sellerin sisätiloista.

Vihje! Markkinavierailuun kannattaa nostaa käteistä jo etukäteen, koska jonot voivat olla pitkiä ja joskus rahat loppuvat automaatista.

Myös huoltoasema ABC:llä on pankkiautomaatti. Asema sijaitsee valtatie 8:n varrella, Lapväärtissä/Lålbyssä.

 

Taksipalvelut

Taksiasema löytyy merikadun/koulukadun kulmasta, Merikatu 4. Helpoin tapa tilata taksi on soittaa numeroon 06 2211 444. Voit myös soittaa suoraan kuljettajille.

 

Apteekit

Kristiinankaupungin apteekki sijaitsee kauppatorin laidalla.

Lapväärtin apteekki sijaitsee aivan Lapväärtin keskustassa, samassa rakennuksessa kuin Säästöpankki.

 

Terveydenhuolto

Olkaa hyvä ja tarkistakaa lisätiedot terveyskeskuksen verkkosivuilta.