Evenemang året runt

Cittaslow TOURISM

Det finns mycket att se och uppleva i Kristinestad. Sevärdheter, utställningar, friluftsliv och olika typer av evenemang.

Årligen återkommande evenemang

I byarna ordnas särskilt under sommaren olika marknadsevenemang, dessutom hantverkardagar, surströmmingsfest och 1700-tals bjudning för grupper.

Bötombergens skidcentrum är vintertid värd till många skidtävlingar och ridstallet ordnar aktiviteter året runt. Fiskeklubben ordnar flera tävlingar per år.

Auktionerna sommartid är en lång tradition i Kristinestad

Populärt är barnens påskhäxträff under påsklördagen, då hundratals småhäxor samlas i rådhusparken i väntan på att flyga iväg till blåkulla.

I juni ordnar man Öppna portars dagar, då man kan ta en titt in på privatpersoners gårdar och trädgårdar. På en del gårdar har man loppis, på andra ställen bjuds besökaren på sång eller teater.

I juletid ordnas olika julmarknader med hantverk och hemgjorda delikatesser, stickade sockor eller traditionella plåtarbeten. Missa inte heller julöppningen då tomten kommer på besök!

Titta in i evenemangskalendern för att se vad som händer den närmaste tiden.

Evenemang som samlar människor

I gallerierna kan man beskåda lokala och nationella konstnärers arbeten, sångkörsverksamheten är populär och vid Gula paviljongen i Badhusparken ljuder allsången sommartid.

Marknader

Ända sedan år 1783 har man i Kristinestad ordnat marknader som antecknas i almanackan. Med över 350 år på nacken är staden uttryckligen som marknadsplats den mest kända av Finlands städer.

kristiinankaupunki koe 2