Besök Kristinestad i sommar

Besök Kristinestad i sommar

01.05.2019
Upplev det goda livet i Kristinestad i sommar. Här varvar du lugn och ro med intressanta besök och roliga evenemang.

Ett gott liv finns i Kristinestad

Kristinestad är en hemlig skatt. Det är en idyll där du kan gå längs smala gränder, du kan beundra vackra trähus och njuta av vardaglig harmoni - som förr i tiden.

Kristinestad är Finlands enda Cittaslow-stad. Cittaslow-nätverket består av små städer runt om i världen där det är gott att leva. Det betyder ingen stress, där äkta och lokala produkter och tjänster värderas högt och lösningar som ser på individen, naturen och hållbara lösningar. 

Kristinestad erbjuder upplevelser och event för folk i alla åldrar. Mångsidiga naturmål, trevligt centrum och mångsidiga tjänster under alla dagar av året! 

Här finns en bredd och mångfald av övernattningsmöjligheter, från hotell till b&b. Dessa finns både centralt i stan som runtom i kommunen. Du hittar dem via Booking.comAirBnB eller direkt via dem. Här finns också en väldigt bra camping - Bockholmens camping.

De större evenemangen är

 

Kristinestad Kristiinankaupunki Cittaslow valkommen tervetuloa2

Öppna Portar 13.-14.6.2020
Kulturevenemang på gårdar och i trädgårdar lockar till trevlig samvaro och bjuder på fantastiska besöksobjekt bakom portarna.
Mer information på Öppna Portar på facebook

Vårmarknad 18.-19.4.2020

Sommarmarknad10-12.7.2020

 (inställd på grund av COVID-19)

Ända sedan år 1783 har man i Kristinestad ordnat marknader som antecknats i kalendern. Med över 350 år på nacken är staden uttryckligen som marknadsplats den mest kända av Finland städer. Under fredag, lördag och söndag har vi c. 360 försäljningsplatser och över 60 000 besökare.

Kristinestad Kristiinankaupunki strandpromenad rantapromenaadi4

Cittaslow vecka 8.-16.8.20120

Potato festival 8.8.2020
I Kristinestad odlas potatis på ca 2000 hektar. En tredjedel av landets matpotatis odlas här. Potatisen, i olika former, är i fokus denna dag. 

 

Gamamaldags torgdag 5.9.2020
Gammaldags torgdag ordnas alltid första lördagen i september, då säljs enbart hantverk, hembakt och andra hemgjorda produkter, plast är förbjudet och försäljare klär sig i gammaldags kläder.

Kristinestad Kristiinankaupunki Gammaldags torgdag Vanhanajan toripaiva 2

Mikaelimarknad 3.-4.10.2020
I år ordnas Mikaelimarknaden för 235:e gången. Kom och upplev marknadsvimlet. 

Kristinestad Kristiinankaupunki Cittaslow upplev koe

Därtill finns flera museer och gallerier att besöka, vi har många badplatser, flertalet vandringsleder och självfallet också restauranger och caféer

Kontakta gärna vår turistinformation om du vill ha mer information eller om du behöver hjälp. Du når dem via epost eller telefon +356 40  7402311.

 

På vår facebooksida finns mer information om evenemang mm. Mer information om händelser och evenemang finns även på den Österbottniska händelsekalendern

Kristinestad Kristiinankaupunki batar hav stadsvy

 

 

Gå till "Aktuellt"