Öppna portar

Evenemangsarrangör Öppna Portar bjuder in gäster till trevlig samvaro och besök på enastående gårdar som döljer sig bakom stängda portar 17-18.6.2023 kl. 10.00-18.00 i Kristinestad. Kom och njut av juni månads blomsterprakt i den gästvänliga Cittaslow-staden. 

 

Program

Kom på äventyr till den gamla trähusstadens charmiga gränder, gårdar och trädgårdar och njut av historiens vingar, kultur- och konstskatter vid besöksobjekten i samband med evenemanget Öppna Portar.

Det händer mycket på de gästvänliga gårdarna som är öppna för besökare under evenemanget - på programmet finns inslag för kulturutövare och trädgårdsintresserade och även kunniga inom byggnadstraditionen.

Passa på att samtidigt besöka museer och gallerior, gå på konsert, teater eller njuta av annat tillbudsstående program.

Ett ypperligt tillfälle att lära känna livet i den lilla småstaden i försommarens förtjusande grönska. Kom och låt dig inspireras!

 

 

Försäljning av armband

Beställ Öppna Portar-armband eller köp armbandet från försäljningspunkterna under evenemanget. Med armbandet följer ett programblad inklusive karta. Försäljning av armband och information under evenemanget fås från infostugorna på övre Salutorget. Öppet kl 9.30-18.00.

Pris för öppna portar-armband:
10 €/dag, 15 €/två dagar, barn under 12 år får gratis armband.

Förköp:
Turistinfo, Sjögatan 49
040 740 2311, visit@krs.fi

 

Kontaktuppgifter och arrangör

Öppna Portar-arbetsgruppens medlemmar:
Helena Kari, ordförande
+358 40 8181581
e-post: visit@krs.fi

Maarit Juhala, sekreterare
tfn: +358 40 826 6246
e-post: maarit.juhala@terveystalo.com

Tillsammans med Karin Rusk, Maarit Rosengård, Marit Hämäläinen, Margaretha Reinlund, Maj-Lis Teir, Hilkka Wilhelms, Kristina Itälaakso, Reija Ådjers. Öppna Portar-arbetsgruppen i samarbete med gårdsägarna i den gamla trähusstaden, föreningar/samfund, företag, konstnärer samt sektoröverskridande samarbete med serviceområde för bildning och fritid, näringsliv/turism, serviceområdet för tekniska tjänster i Kristinestad.

Öppna Portars Facebooksida.

 

kristiinankaupunki koe tapahtuma avoimetportit 1       kristiinankaupunki koe tapahtuma avoimetportit 2
kristiinankaupunki koe tapahtuma avoimetportit 6

kristiinankaupunki koe tapahtuma avoimetportit 3

kristiinankaupunki koe tapahtuma avoimetportit 5

kristiinankaupunki koe tapahtuma avoimetportit 4