TANGO ÖVER ALLA GRÄNSER - konsert med argentinsk tango

TRIO HEISKANEN – MAANS - PASSO
Hedda Heiskanen – violin och piano (FI, SWE)
Marianne Maans – sång och violin (FI)
Juanjo Passo – bandoneon och gitarr (AR, SWE)

Tangon, som föddes i hamnområdet i Rio de la Plata, har tagit sig från de ruffigaste bakgatorna i Buenos Aires till de finaste salonger i världen. Nu även till Österbotten!

Konserten med Trio Heiskanen – Maans – Passo bjuder på musik komponerad av den argentinska tangons främsta mästare som Astor Piazzolla, Anibal Troilo, Carlos Gardel m.fl. Tangons själ i det argentinska dragspelet bandoneon, tillsammans med sången, violiner och piano, sjunger ut sitt hjärta med skönhet, kraft, kärlek och hetta.

Hedda Heiskanen, Malmö (violin och piano) är född och uppvuxen i Kristinestad. År 2000 flyttade hon till Malmö och är utbildad klassisk violinist och frilansar både i symfoniorkestrar, som kammarmusiker och solist. Hedda spelar i Orquesta Tangarte samt flera andra band och har en stor nyfikenhet för andra kulturer, spelsätt och uttrycksmöjligheter.

Marianne Maans, Åbo (sång och violin) möte med den argentinska tangon år 1987 var en blixtförälskelse och de senaste åren har Marianne tagit steget ut med sin passion att sjunga argentinsk tango! Marianne är professionell folkmusiker, aktiv med traditionell och nutidsfolkmusik både solo och i ensembler med finlandssvensk folkmusik som specialitet.

Juanjo Passo, Malmö (bandoneon och gitarr) är född i Buenos Aires och uppvuxen med tango, samt har ackompanjerat sin tangosjungande far med gitarr sedan han var 16 år. Han leder det Malmö-baserade tangobandet Orquesta Tangarte och har sedan år 2009 spelat tangoinstrumentet bandoneon.

tangarte.com, heddaheiskanen.com, mariannemaans.com

Arrangör: Krs jazz rf.
Samarbetspart RI
Tack även till Kristinestads kulturfond, Kristinestads Näringslivscentral.
Prisinformation
Avgiftsfritt evenemang
Arrangör
Marianne Maans
Meritalontie 1 A 1, 20900, Turku

Telefon0405258819
E-postmarianne.maans@gmail.com
Webbplatshttp://www.mariannemaans.com
Närmaste tidpunkt
13.07.2023 kl. 15:00 - 16:15
Plats för evenemanget
Kurturhuset DUX
Sjögatan 21, 64100, Kristinestad