Vildörtvandring

Vildörtvandring i Kristinestad

Hotell Krepelin arrangerar tillsammans med Go-Rento Ab från Seinäjoki två vildörtvandringar i Kristinestad. Vandringen kommer att översättas till svenska OM vi hittar en svenskspråkig person som kan komma med på morsdaghelgen för att gå igenom rutten med instruktörerna OCH som kan översätta vandringen till svenska vid båda eller ett av evenemangen. Är det du? Kontakta Harri: harri@krepelin.fi.

Vildörtkunskap är en gammal folktradition som nästan försvann tills de senaste åren, exempelvis genom det växande intresset för hållbart liv och turism, har fått ny drivkraft. Vandringen går genom grunderna för örtodling, du lär dig att identifiera växter och gå igenom hantering och användning av de fem vanligaste vilda örterna som finns i Kristinestadsnejden.

Instruktörerna är Hanna Haapaneva, restauratör, AMO, horta-instruktör och Jenni Ojaniemi, ört- och samhällssjuksköterska från GoRento.

Go-Rento (www.gorento.fi) är ett företag som grundades av två kvinnor 2019 i Seinäjoki. Företaget investerar i produktion av värdefulla vilda växter i Finlands natur och vill därför dela med sig av information om möjligheterna för växterna i mångsidig användning i allas vardag, både närings- och hälsomässigt.

Vandringen tar cirka 1 timme och priset är 20 € / person. Genom att köpa en biljett via den här länken (https://gorento.fi/collections/kurssit-ja-koulutukset) säkerställer du din plats. Du kan också köpa Go-Rento handgjorda schampon och tvålar, som du hittar i deras onlinebutik, på plats kontant eller med kort.
Det ryms 10 personer / runda. Vi meddelar genom detta evenemang så snart platserna börjar fyllas.

Vi samlas på den Krepelinska gården (Västra Långgatan 8, Kristinestad), varifrån vi går till startpunkten, endera på cykel eller till fots.

Utrustning: beroende på vädret. Ta också med anteckningsblock. Du kommer också att få ett bildkollage, där du kan göra anteckningar under vandringen.

Väderreservation: lite regn skadar inte, men om det spöregnar kommer vi att informera dig hur vi går vidare. Alternativen är: 1) evenemanget flyttas (troligen sön 6.6.) Eller 2) du får ett presentkort på 10 euro till Go-Rentos produkter eller tjänster på nätbutiken.

Välkommen!
Prisinformation
20 EUR / person
Arrangör
Hotell Krepelin
Läntinen Pitkäkatu 8, 64100, Kristiinankaupunki

Telefon0400987978
E-postvaraukset@krepelin.fi
Webbplatshttp://www.krepelin.fi
Närmaste tidpunkt
29.05.2021 kl. 14:00 - 15:15
Evenemangets hemsida
https://fb.me/e/1foqLViqm
Plats för evenemanget
Hotelli Krepelin
Läntinen Pitkäkatu 8, 00000, Kristiinankaupunki

Övriga tidpunkter
29.05.2021 kl. 17:00 - 18:15