Taide ja näyttelyt

Kristiinan­kaupungissa on useita tiloja, joissa järjestetään näyttelyitä. Taide­yhdistys Spectralla on omat tilat Koulu­kadulla, joissa järjestetään useita näyttelyitä vuodessa. Myös Felénin talossa ja kaupungin kirjastossa järjestetään erilaisia näyttelyitä. Selkä­meren sairaalassa järjestetään valokuva­näyttelyitä, joissa esillä on ollut sekä paikallisia että kansain­välisesti tunnettuja valo­kuvaajia.

Katso tapahtuma­kalenterista, millaisia näyttelyitä juuri nyt on meneillään!

Taidekeskus Galleri Gottorp

Tervetuloa Galleri Gottorpiin! Galleria sijaitsee noin 4 km Kristiinan­kaupungin keskustasta luoteeseen. Vanhoissa hirsi­rakennuksissa on paitsi taide­teoksia, myös paikallisesta historiasta kertovia näyttelyitä. Esim. Noita­vaino Kristiinan­kaupungissa ja 1600-luvun tupa.

Taide­teokset ovat paikan omistaja Stina Engvallin tekemiä, mutta joka kesä on myös vierailevien taiteilijoiden töitä esillä.

Kahvia ja kotona leivottua tarjotaan aurinkoisella terassilla. On myös mahdollista tervehtiä shamaania hänen puu­tarhassaan, piipahtaa Liisan talossa tai meditoida Buddha Barnissa. Yöpyä voi Gottorpin viehättävässä vanhassa aitassa. Taide­keskus Galleri Gottorp on auki heinä­kuun ajan tiistaista sunnuntaihin ja sopimuksen mukaan touko-, kesä-, elo- ja syyskuussa.

Osoite: Skrattnäsintie 353, 64100 Kristiinankaupunki
Yhteystiedot: Stina Engvall, 040 509 4733

Löydät meidät internetistä: www.gottorp.fi

IMG 1216

Galleri Spectra

Galleri Spectra Kristiinan­kaupungin Koulu­katu 10:ssä sijaitsee muutaman minuutin kävely­matkan päässä torilta. Paikallinen taide­yhdistys Spectra omistaa kauniin, restauroidun 1800-luvun rakennuksen. Täällä pitävät sekä paikalliset että ulko­puoliset taiteilijat näyttelyitä. Galleria on vuokrattavissa ryhmille ja yksittäisille taiteilijoille. Kauniit huoneet vanhoine kaakeli­uuneineen, puu­lattioineen ja hirsi­seinineen tarjoavat oivan ympäristön kaikenlaiselle taiteelle.

Halutessanne valvoa oman näyttelynne itse, löytyy talosta huone yöpymistä varten. Lisäksi talossa on taiteilijoita varten kaksi hyvin varusteltua työ­huonetta. Vuodesta 2018 lähtien on Spectra yhteis­työssä Jelema-yhdistyksen kanssa vastaanottanut residenssi­taiteilijoita kesä- ja elokuussa. Taiteilijat mm. Japanista, Kanadasta ja Australiasta ovat olleet hyvin tyytyväisiä työ­ympäristöön ja pitäneet Kristiinan­kaupunkia erittäin inspiroivana.

Lisätietoa residenssi­toiminnasta löytyy sivulta kristinestadresidency.org

Halutessanne lisää tietoa Spectran toiminnasta ja vuokrauksesta, ottakaa yhteyttä sihteeri Tarja Boströmiin lähettämällä sähkö­postia osoitteeseen tarja.bostrom@gmail.com tai soittamalla numeroon 040 747 4606.

Osoite: Galleri Spectra, Koulukatu 10, 64100 Kristiinankaupunki

IMG 6872 b Stora malarevenem.