Näyttelyt

Kristiinankaupungissa on useita tiloja, joissa järjestetään näyttelyitä. Taideyhdistys Spectralla on omat tilat Koulukadulla. Siellä järjestetään useita näyttelyitä vuodessa. Myös Felénin talossa ja kaupungin kirjastossa järjestetään erilaisia näyttelyitä. Selkämeren sairaalassa järjestetään valokuvanäyttelyitä, esillä on ollut sekä paikallisia että kansainvälisesti tunnettuja valokuvaajia. Katso tapahtumakalenterista, millaisia näyttelyitä on juuri nyt meneillään!

Taidekeskus Galleri Gottorp

Tervetuloa Galleri Gottorpiin! Galleria sijaitsee noin 4km Kristiinankaupungin keskustasta luoteeseen. Vanhoissa hirsirakennuksissa on paitsi taideteoksia myös paikallisesta historiasta kertovia näyttelyitä, esim. Noitavaino Kristiinankaupungissa ja 1600-luvun tupa.

Taideteokset ovat paikan omistajan Stina Engvallin tekemiä, mutta joka kesä on myös vierailevien taiteilijoiden työt esillä.

Kahvia ja kotileivottua tarjotaan aurinkoisella terassilla. Voi myös tervehtiä Shamaania hänen puutarhassaan, piipahtaa Liisan talossa tai meditoida Buddha Barnissa. On myös mahdollista yöpyä Gottorpissa viehettävässä vanhassa aitassa.  Taidekeskus Galleri Gottorp on auki heinäkuun aikana tiistai-sunnuntai ja sopimuksen mukaan toukukuussa, kesäkuussa sekä elokuussa ja syyskuussa. Lisää tietoja löytyy Gallerian kotisivulta.

Skrattnäsintie 353 Kristiinankaupunki

Stina Engvall +358405094733   www.gottorp.fi

IMG 1216

Galleri Spectra

Galleri Spectra Kristiinankaupungin Koulukatu 10:ssä sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä torilta. Paikallinen taideyhdistys Spectra omistaa kauniin restauroidun 1800-luvulla rakennetun talon. Täällä pitävät sekä paikalliset että ulkopuoliset taiteilijat näyttelyitä. Galleria on vuokrattavissa ryhmille ja yksittäisille taiteilijoille. Kauniit huoneet vanhoine kaakeliuuneineen, puulattioineen ja hirsiseinineen tarjoavat oivan ympäristön kaikenlaiselle taiteelle.

Halutessanne valvoa oman näyttelynne itse löytyy talosta myös huone jossa voi yöpyä. Talossa on taiteilijoita varten kaksi hyvin varusteltua työhuonetta. Vuodesta 2018 on Spectra yhteistyössä Jelema-yhdistyksen kanssa vastaanottanut residenssitaiteilijoita kesä- ja elokuussa. Taiteilijat m.m. Japanista, Kanadasta, Australiasta ovat olleet hyvin tyytyväisiä työympäristöön ja pitäneet Kristiinankaupunkia erittäin inspiroivana.

Lisätietoa residenssitoiminnasta löytyy sivulta kristinestadsresidency.org

Halutessanne tietoja Spectran toiminnasta ja vuokrauksesta ottakaa yhteyttä sihteeri Tarja Boströmiin

e-mail: tarja.bostrom@gmail.com tai puh: +358 (0)40 747 4606

Galleri Spectra Koulukatu 10 Kristiinankaupunki

IMG 6872 b Stora malarevenem.