Meri ja vierassatama

Meri on lähellä, riippumatta siitä oletko keskustassa vai maaseudulla.

Båtutfärd

Kanuunanlahti joka sijaitsee Kristiinankaupungin keskustasta etelään lyhyen matkan päässä, kalastajakylä Skatan ohi, tarjoaa sileät aurinkoiset kalliot sekä aaltojen roisketta. Alueella on mahdollisuus grillata jos viipyy pidempään ja nälkä yllättää. Toinen erinomainen piknikpaikka on saunapuisto joka sijaitsee kivenheiton päässä torilta. Puut ja kaupunginlahti tarjoaa viilentelevää varjoa ja meren tuulahdusta lämpiminä kesäpäivinä. Lapväärtistä löytyy luonnonkaunis sillanpuisto aivan Lapväärtin keskustassa. Kristiinankaupungin keskustan ulkopuolella on Leppäsalmen kalastajalaituri jolla voit katsoa auringonlaskua tai miksi ei pulahtamalla mereen?

Kaupungin keskustan ulkopuolella, Peruksen kylässä, sijaitsee storholmen, pieni saari keskellä Lapväärtin jokea. Keväällä storholmen on valkovuokkojen paratiisi, mutta ympäri vuoden voi kuunnella poreilevia koskia ja lintujen laulua. Majoituskin onnistuu, jos viihdyt meren äärellä, entinen merivartioasema Kummelgrund toimii nykyään konferenssikeskuksena, ja myös Kiilin kotiseutumuseoalue Siipyyssä tarjoaa ravintolapalveluita sekä majoitusta.

Retkikohteita löytyy myös saarilta jos saapuu omalla veneellä. Retkisatamat löytyy Yttergrundin majakkasaaresta (yksi Suomen korkeimmista) Siipyyn ulkopuolelta sekä Högklubb Skaftungin ulkopuolella. Varsinainen vierasvenesatama sijaitsee Kristiinankaupungin keskustassa, Hotel Kristinan rannalla


Kristiinankaupungin satamat

Vierasvenelaituri, Rantabulevardi

Laiturimaksu yöpymisen yhteydessä on 5 €/vrk sisältäen sähkön. Yleinen WC sijaitsee 50 m laiturista pohjoiseen, Ravintola Jungmanin ulkopuolelta.

Laiturimaksu suoritetaan Kristiinankaupungin kaupungin tilille. Ilmoita yhteystietosi ja ajankohta sähköpostitse osoitteeseen vene@krs.fi niin lähetämme laskun, tai käy maksamassa käteisellä ylätorilla sijaitsevaan Matkailuinfoon (avoinna ma-pe 10-16, heinäkuussa 10-17). Kiitos yhteistyöstäsi!

Lyhyempi vierailu on maksuton.

Syvyys: 2,7 m

Kristinestad Kristiinankaupunki strandpromenad rantapromenaadi3

Vierasvenesatama: Kristiinankaupunki, Hotel Kristina
Koordinaatit: 62°16,3' 21°23'
Palvelut: juomavesi, jätehuolto, sauna, septityhjennys, suihku, sähkö ja WC.
Venepaikkoja on 30 kpl
Syvyys: 3 m
kristinestad koe luontojameri satama 3

Retkisatamat
Yttergrund ja Högklubb

kristiinank5
Yttergrund

Vieraslaituri
Kiili ja Skaftung, Länsiranta
kristinestad koe meri satama2

Palvelusatama
Kristiinankaupunki, Itäpuoli

Kotisatama
Korkeasaari, Kesäravintola Pavis
kristinestad koe meriluonto satama2