Meri ja vierassatama

Meri on lähellä – riippumatta siitä, oletko keskustassa vai maaseudulla.

Kanuunan­lahti – lyhyen matkan päässä Kristiinan­kaupungin keskustan etelä­puolella, kalastaja­kylä Skatan takana – tarjoaa sileät, aurinkoiset kalliot sekä aaltojen roisketta. Alueella on mahdollisuus grillata, mikäli nälkä yllättää viipyessä pidempään.

Toinen erin­omainen piknik­paikka on Sauna­puisto, joka sijaitsee vain kiven­heiton päässä torilta. Puut ja kaupungin­lahti tarjoavat viilentävää varjoa ja meren tuulahdusta lämpiminä kesä­päivinä. Luonnon­kaunis Sillan­puisto löytyy aivan Lapväärtin keskustasta ja Kristiinan­kaupungin keskustan ulkopuolella on Leppä­salmen kalastaja­laituri, jolla voit katsoa auringon­laskua tai pulahtaa mereen.

Kaupungin keskustan ulko­puolella Peruksen kylässä sijaitsee Stor­holmen, pieni saari keskellä Lapväärtin­jokea. Keväällä Stor­holmen on valko­vuokkojen paratiisi, mutta poreilevia koskia ja lintujen laulua voi kuunnella ympäri vuoden.

Meren äärellä majoittuminenkin onnistuu! Entinen merivartio­asema Kummel­grund toimii nykyään konferenssi­keskuksena, ja myös Kiilin kotiseutu­museo­alue Siipyyssä tarjoaa ravintola­palveluita sekä majoitusta.

Retki­kohteita löytyy myös saarilta, jos saapuu omalla veneellä. Retki­satamat löytyvvät Siipyyn ulko­puolelta Ytter­grundin majakka­saarelta, jonka majakka on yksi Suomen korkeimmista, ja Hög­klubb Skaftungin ulko­puolelta. Varsinainen vieras­vene­satama sijaitsee Kristiinan­kaupungin keskustassa Hotel Kristinan rannalla.

Uimarannat

Kristiinan­kaupungissa on useita uima­rantoja: keskustasta, vain parin kilo­metrin päässä torilta, löytyvät Meri­uimala ja Pukin­saaren leirintä­alue, Härk­meressä on uima­ranta Lång­grunds­vikenissä, Skaftungissa voi uida Sko­ängenillä ja Siipyyssä Kiilin kotiseutu­museo­alueella tai Halko­saaressa. Vilu­kissat voivat uida järvessä Pyhä­vuorella tai Utter­mossassa Pienessä Sand­järvissä.

Täältä löydät kartan uima­rannoista.

Kristiinankaupungin satamat

Vierasvenelaituri, Rantabulevardi

Laiturimaksu yöpymisen yhteydessä on 5 €/vrk sisältäen sähkön. Laiturimaksun voit maksaa helposti verkkokaupassa.

Yleinen WC ja jäteastiat sijaitsevat 50 m laiturista pohjoiseen, ravintola Jungmanin ulkopuolella. Suihku- ja saunavuoroja voit varata laiturin vieressä olevaan Sea You -palvelutilaan, joka valmistui toukokuussa 2023. Tilassa on varattavissa pesutupa. Sea You:ssa on myös keittiö ja kaksi vessaa. Varaukset voit tehdä kaupungin verkkokaupassa (kristinestad.fi). Sauna ja suihku löytyvät myös esim. Hotelli Krepelinistä, joka sijaitsee 50 m torilta, keskellä unikkia puutalomiljöötä. Hinta 5 €/hlö, soita etukäteen 0400 987 978.

Kiitos yhteis­työstä!

Lyhyempi vierailu on maksuton.

Syvyys: 2,7 m

Kristinestad Kristiinankaupunki strandpromenad rantapromenaadi3

Vierasvenesatama

Satama sijaitsee Hotel Kristinan edustalla Kristiinan­kaupungissa. Koordinaatit ovat 62° 16,3' N, 21° 23' E.

Palvelut: juomavesi, jätehuolto, sauna, septityhjennys, suihku, sähkö ja WC 
Venepaikkoja: 30 kpl
Syvyys: 3 m

kristinestad koe luontojameri satama 3

Retkisatamat

Yttergrund ja Högklubb

kristiinank5

Vieraslaituri

Kiili ja Skaftung, Länsiranta
kristinestad koe meri satama2

Palvelusatama

Kristiinankaupunki, Itäpuoli

Kotisatama

Korkeasaari, Kesäravintola Pavis
kristinestad koe meriluonto satama2