Vinterns Magi

Kristinestads levande julkalender består av fönster (luckor) runtom i staden som är öppna för allmänheten. Luckorna är dekorativa och finurligt inredda med olika detaljer som är nya från år till år.
Det är privat personer eller föreningar som bjuder på ett av sina fönster.
Turismen i Kristinestad har kartor, med utmärkt rutt, för de som är intresserade av att se sig om bland alla luckor.

Det betyder att man hinner gå runt i flera omgångar under december månad och ta del av de fritt formade julfönstren.
Kreativiteten flödar fritt hos var och en deltagare och nyfikenheten hos befolkningen och turisten växer.
Visst är det spännande att gå runt på stadens gator i skenet av gatlyktorna och att sedan få stanna framför någons hus och kika in, ta del av deras fönsterdekoration.
Vid en del luckor brukar det även kunna vara olika sorters bjudningar dagen då luckan öppnas.
T.ex. glöggbjudning, vernissage eller pepperkaksbjudning.

kristiinank koe talven taikaa8

 

 

 

 

 

 

 

 

Robin’s Outdoor

Robin’s Outdoor är ett företag inom friluftsbranschen. Året om arrangerar företaget guidningar, kurser, teambuilding, resor och turer med anknytning till natur och friluftsliv.
Bakom företaget står vildmarksguiden Robin Grindgärds, som grundat företaget för att kunna dela med sig av sin passion för friluftsliv.
Programmen skräddarsys efter dina förväntningar och önskemål.
Välkommen med!

Förfrågningar och bokningar tas emot via email robin.grindgards@outlook.com eller telefon 0407211054

Webbplats http://robinsoutdoor.wordpress.com

 

kristiinank koe talven taikaa 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Skaftung Nature

Vill du uppleva vårens återkomst i skärgården...Sommardagarnas lugn vid stranden...Höstens stormar eller vinterns krispighet ...

Kom på en fågelkurs
På kursen njuter vi och där lär vi oss nya saker. Erfarenheter och upplevelser är en rikedom både för den mer erfarna samt för nybörjaren.
Skaftung Nature är ett natur- och fågelturism företag. Vi finns och verkar i Kristinestad men vi har även breddat oss för att kunna ordna kurser även utomlands.
Se mera på:  www.lintukurssit.info

kristiinank koe talven taikaa2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bötombergen

Bötombergen – där trivs man!

Kristinestad, 6 km från riksväg 8, reser sig den österbottniska kustens högsta berg, Bötombergen. Bötombergens enastående terräng är ett spännande utflyktsmål för naturvänner, vandrare, skidåkare, motionärer, historieforskare, botaniker, svamp- och bärplockare... alltså för alla som vill sköta om sin psykiska och fysiska hälsa. Även guidade turer kan beställas. Bötombergens fritidcentrum är utgångspunkt för vandringslederna. Bastuväggleden är 3,6 km lång och Vargleden 8,5 km. Den varierande terrängen lämpar sig utmärkt för träning av olika slags sportgrenar både sommar- och vintertid. En häftig pulkbacke, simstrand och grillkotor som man får använda fritt av allmänheten.

Mångfaldig natur

De istida stenformationerna (djävulsåkrarna), de mäktiga bergväggarna, Finlands största grotta, bergklyftorna, lundarna och moarna bildar ett unikt område med rik växtlighet där bl.a. den fredade sipprankan kan beundras.

Bötomberget i Kristinestad är ett av landskapets äldsta slalomcentra. Man kan välja mellan två slalompister, den ena är brantare och den andra en utomordentlig familjebacke.
Pisthöjden är c. 50 m och längden c. 400 m. På området kan man även hyra utrustning dvs. snowboards, slalomskidor, stavar, slalomskor och hjälmar.
Därifrån kan man även hyra utrustning för traditionell terrängåkning.
För nybörjare och skolgrupper finns skidskola med mycket yrkeskunniga lärare. I backen finns en ankarhiss.
Biljettförsäljningen, utrustningsuthyrningen och skidskolan ligger i mitten av skidcentret på toppen av Bötombergen. Bötombergen är medlem i FLAO.BÖTOMBERGEN är det ypperligt att fira en friluftsdag, oberoende av årstid.

-uthyrning,rails,hoppor

-pulkbacke,grillplatser,skidspår , vår sommar och höst fina vandringsleder.

-beställningsrestaurang med A'LA Cartemat och A rättigheterkristiinank koe talven taikaa5