Oktobers turistnyheter

Oktobers turistnyheter

22.10.2019

Turismens nyhetsbrev oktober

Hösten i Kristinestads har varit extra färggrann och vacker.

Mikaelimarknaden gjorde en trevlig höjning i företagarnas kassaflöd. Det var bra med besökare. På marknadslördagen hade vi vackert väder men på söndagen blev det mulet med litet regn.

Staden besöktes av flera turistbussar, de var uppradade på Sjögatan vid fd busstation.

Några av bussarna hade beställt en guide, också Anita som studerar turism i Optima i Jakobstad slapp med som lärling när guiden Helena berättade mycket trevligt om Kristinestads historia och om dagens läget.

I början av oktober var vi och hörde på föreläsningen om Storytelling. Där lärdes företagarna att berätta en historia om sitt företag. Alla har ju en intressant egen historia bakom sitt företag. Företagaren borde lära sig att berätta och komma fram med en trevlig historia då kommer kunden ihåg företaget bättre och det hjälper i marknadsföringen.

Naisday närmar sig och är den 26.10. Vi har gjort många samtal, e-post och många uppgifter för att genomföra och lyckas med evenemanget. I butikerna och företag finns det många trevliga lotterier och program. Det löns sig  att vika in och granska samt bekanta sig med förmånliga erbjudanden. Man vet aldrig ifall du skulle lyckas på lotteri, så delta och skriv ditt namn på lappen. På Naisday dagen hålls även en basar på Handelshuset Corner. Tio försäljare har anmält sig, där kan du hitta ett och annat inom skönhet och hälsa samt mycket annat. Företagarna på Handelshuset Corner ordnar ett gemensamt lotteri som drags kl 14.00 mellan dem som är på plats.

May Stay Visit Finland internationella sidorna är uppdaterade, det har gått även där många arbetstimmar den här månaden.

Småningom börjar vi marknadsföra och genomföra våra flera jultidens evenemang i Kristinestad.

Hälsningar från Anita Ahlström och Helena Kari från Kristinestads turistbyrå.

 

 

Gå till "Aktuellt"